Zayıf Akım Sistemleri 
03246060820 iletisim@teknoserv.com.tr

Zayıf Akım Sistemleri


 

 

 

 

 

 

 

 

Zayıf akım sistemleri, elektrik taahhüt kapsamında bir proje olarak yapılacak çalışmayı değerlendirdiğinizde işin en son noktasında yer almaktadır ancak çok detaylı planlanması gerekmektedir.
Zayıf akım sistemleri kapsamında kurulacak olan elektrik sisteminin elemanlarını zil, telefon, anten, yangın ihbar, güvenlik araçları ve kamera cihazları gibi proje alanının birçok yerinde bulunması gereken ve sürekli kullanımda olan araçlar teşkil etmektedir.

 

TEKNOSERV ZAYIF AKIM SİSTEMLERİ KURULUMUNDA NELER YAPMAKTADIR

 

Zayıf akım sistemi planlamasının yapılması ihtiyacın en doğru şekilde tespit edilmesiyle başlar. Kullanım kolaylığı, hızlı müdahale, maliyet ve uzun süre dayanım zayıf akım sistemlerinin kurulumunda en öncelikli gözetilmesi gereken hedeflerdir. Bunlar doğrultusunda zayıf akım sistemlerindeki cihazların yerleşimi ve adedi belirlenmiş olur.
Teknoserv olarak kullanımı yoğun olan bu sistemin yapılandırılmasında birçok marka alternatifi ile ihtiyaca en optimum çözümü üretecek şekilde çalışmaktayız. Zayıf akım sistemini tamamlayacak kablo bağlantıların mimari yapıyı bozmayacak şekilde bağlanmasından cihazlar ile iletişimin en hızlı şekilde gerçekleşmesine kadar birçok fonksiyon düşünülerek işimizi gerçekleştirmekteyiz.

 

 

Kullanım alanlarına göre zayıf akım sistemleri

 

Zayıf akım sistemlerinde hata kabul etmeyen proje örneklerden birini anlatmak ister isek ; özellikle kamera sisteminin takip edilmesi gereken alanın hiçbir noktasını kaçırmayacak şekilde cihazların doğru yerleştirilmesiyle başlar. Herhangi bir güvenlik ihlalinin gözden kaçırılmaması hayati bir durumdur. Cihazların düzgün çalışması, hatalara karşı hemen müdahale edilebilmesi veya çok kolay bir şekilde müdahale edilmesinin sağlanması ve bu konuda 7/24 teknik destek vermek sistemin kurulumundan sonra devam etmesi gereken bir iş akışıdır. Teknoserv olarak elektrik sistemlerinin kurulumunu gerçekleştirdikten sonra da onların sürekli hayatta kalmasını ilke edindik ve sürekli destek perspektifinde çalışmalarımızı yürütmekteyiz.

 

zayıf akım sistemleri kurulum, projelendirme, montaj

 

ACİL ANONS SİSTEMİ NEDİR ? ACİL ANONS SİSTEMİ NASIL KULLANILIR ?

İŞ GÜVENLİĞİ YASASI GEREĞİ ACİL ANONS SİSTEMİ HANGİ ŞARTLARDA ZORUNLUDUR ?

Seslendirme ve acil anons sistemleri, binalarda müzik yayını ve acil durumlarda insanların tahliyesi için kullanılırlar.

 

Müzik yayınında amaç insanların bulunduğu hacimlerde hoş bir ambians sağlamak iken, acil anonsta amaç insanların güvenli bir şekilde ortamdan tahliye edilmesini sağlamaktır.

Sistemlerin kurulacağı yerlerin büyüklüğü, zon sayısı , hacimlerin akustik yapısı ve istekler sistemin yapısını belirlemektedir. Tek zondan, yüzlerce zona, tek anons noktasından yüzlerce anons noktasına kadar farklı büyüklükte sistemlerin tesis edilmesi mümkündür.

İş Güvenliği Yasasının 81/5. , 6. , 7. , 8. maddelleri şu şekildedir ;

(5) Sesli uyarı cihazları binanın her yerinde, yerden 150 cm yükseklikte ölçülecek ve ses seviyesi ortalama ortam ses seviyesinin en az 15 dBA üzerinde olacak şekilde yerleştirilir. Uyuma maksatlı bölümler ile banyo ve duşlarda, ses seviyesinin en az 75 dBA olması gerekir. Sesli uyarı cihazlarının 3 m uzaklıkta en az 75 dBA ve en çok 120 dBA ses seviyesi elde edilecek özellikte olması şarttır.

(6) Sesli yangın uyarı cihazlarının seslerinin, binada başka amaçlarla kullanılan sesli uyarıcılardan ayırt edilebilecek özellikte olması gerekir.

(7) Aşağıda belirtilen yerlerde, otomatik olarak yayınlanan ses mesajları ve yangın merkezinden mikrofonla yayınlanan canlı ses mesajları ile binada yaşayanların tahliyesini veya bina içerisinde yer değiştirmelerini sağlayacak şekilde anons sistemleri kurulması mecburidir:

a) Binadaki yatak sayısı 200’den fazla olan otel, motel ve yatakhanelerde,

b) Yapı inşaat alanı 5000 m2’den büyük olan veya toplam kullanıcı sayısı 1000 kişiyi aşan topluma açık binalarda, alışveriş merkezlerinde, süpermarketlerde, endüstri tesislerinde ve benzeri binalarda,

c) Yüksekliği 51.50 m’yi geçen bütün binalarda.

(8) Sesli ve ışıklı uyarı cihazları, sadece yangın uyarı sistemi ve diğer acil durum uyarıları için kullanılır. Anons sistemleri ise, yangın uyarı sistemi ve diğer acil durum anonsları öncelik almak ve otomatik olarak diğer kullanım amaçlarını devre dışı bırakmak şartıyla, genel anons ve fon müziği yayını gibi başka amaçlar ile de kullanılabilir.

 

Data Alt Yapı Sistemleri

 

Data Alt Yapı Sistemleri kurulumları bilgi sistemlerinin ihtiyacı olan iletişim hattının projelendirilmesi ve sahada uygulanmasıdır.

 

Teknoserv network test yetkinliği ile kurduğu Data Alt Yapılarının kontrolünü de gerçekleştirerek uygulamayı tamamlamaktadır.

 

Teknoserv, kurulacak bilgi hatlarının ihtiyaçlarını teknolojiyi sürekli yakından takip ederek ve bu konuda personelini sürekli eğitim almasını sağlayarak kolaylıkla ortaya çıkartabilmektedir.

 

Data Alt Yapıları yatırımlarınızda bilgi akışını düzenleyecek en önemli iletişim kanalıdır.

 

 

© 2022 Teknoserv A.Ş.